Information med anledning av Covid-19

Destination Halmstad informerar i samband med Coronaviruset, Covid-19. Vi vill uppmärksamma dig på att denna webbplats är till för att inspirera för framtida besök i Halmstad. Aktiviteter på vissa sidor är inte anpassade för det just nu rådande läget med Covid-19.

Vi ber dig att ha de rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och regeringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gått ut med i åtanke när du tar del av informationen på denna webbplats. Tillsammans och genom att visa hänsyn till varandra tar vi oss igenom den här krisen. Sen är du åter varmt välkommen till Halmstad.

Nedan har vi samlat vanliga frågor och länkar till platser där du hittar tillförlitlig information kring Covid-19. Kommer det nya rekommendationer gällande Coronaviruset kommer vi att informera om det på denna sidan.

Är du en del av besöksnäringen? Ta då del av vår sida som riktar sig direkt till besöksnäringen i cornatider.

Semestra säkert i Halmstads kommun

Halmstads kommun har samlat information om vad som gäller vid ditt besök.

Vi välkomnar ännu en sommar till Halmstad – men det blir en annorlunda sommar för oss alla. Tillsammans hoppas vi att både invånare och turister kan njuta av vår stad i sommar men på ett säkert sätt som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Även servering påverkas. Här gäller det att besökare kan hålla avstånd till varandra och att trängsel undviks. Servering sker till bords inomhus och utomhus. Take away och buffé är också tillåtet, så länge besökare kan hålla avstånd till varandra. Barhäng är inte tillåtet.

Halmstads kommun har även samlat information om vad som gäller vid stränder, utebad och andra aktiviteter.

Allmänna sammankonster och evenemang

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare inte ska genomföras. Det påverkar evenemang i Halmstad. För information om det evenemang du planerat att besöka vänligen kontakta aktuell arrangör.

Vanliga frågor gällande evenemangsbiljetter

Vad händer om eventet jag ska gå på blir inställt eller flyttat på grund av Coronaviruset Covid-19?

Skulle eventet bli inställt så får man som biljettköpare information om återbetalning eller eventuellt nytt datum via mail. Du kommer även få information om du behöver göra något eller om t.ex. återbetalning sker automatiskt.

Jag är orolig för Coronaviruset Covid-19, kan ni återbetala mina biljetter?

Om eventet du har köpt biljetter till ska äga rum så har detta beslutats av arrangören tillsammans med lokala myndigheter och därför kan vi inte återbetala dina biljetter.
Om evenemanget du köpt biljetter till blir inställt kommer du att bli kontaktad med återköpsinformation.

Jag har köpt biljetter till ett evenemang på Halmstads Teater. Vågar jag gå på mitt evenemang med tanke på spridningen av coronaviruset?

Vi utgår ifrån senaste besked från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Gällande evenemang på Halmstads Teater håller du dig bäst uppdaterad här: www.halmstadsteater.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information från Ticketmaster, Noritc och Tickster

Till många evenemang i Halmstad kan du köpa dina biljetter via något av biljettsystemen Ticketmaster, Noritc och Tickster. Mer information från respektive företag hittar du nedan.

Ticketmaster

Har ditt evenemang blivit inställt eller flyttat, kommer Ticketmaster att skicka mail med alla upplysningar du behöver.

Tyvärr är det ingen återlösen på biljetter vid sjukdom såvida du inte har tecknat ett avbeställningsskydd. Det går dock bra att sälja biljetterna vidare. På Ticketmaster finns en samlingssida med vanliga frågor om Ticketmasters event och Coronaviruset Covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nortic

Om evenemanget du har köpt biljetter till har blivit inställt eller flyttat så kommer du få information om eventuell återbetalning eller nytt datum från arrangören. Mer information via Nortic hjälpcenter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tickster

Tillsammans med alla de arrangörer som använder Ticksters system för biljettförsäljning bevakar de situationen noggrant och kontinuerligt. I det fall ett evenemang ställs in bör du söka information hos den ansvarige arrangören, som ansvarar för frågor om dennes återbetalningar av biljetter. I vissa fall återbetalar Tickster, på uppdrag av Arrangören, biljetter vid inställt evenemang. Mer information via Tickster.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vanliga nöjesarenor i Halmstad

Vid sjukdom

Om du känner sjukdomssymptom som hosta, andningssvårigheter och/eller feber ska du stanna hemma samt kontakta sjukvården 1177.

Halmstads kommuns informationssida

Halmstads kommun har sammanställt en enkel och överskådlig informationssida om coronaviruset och covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kommunen samverkar med länsstyrelsen och andra myndigheter i regionen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

Ring upplysningsnumret 113 13 om du har frågor

Har du frågor om coronviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Mer information om Coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Goda exempel i annorlunda tider

Har du någon intressant historia, kreativ lösning eller annan positiv erfarenhet som du upplevt under denna annorlunda tid? Dela gärna med dig till oss! Vi vill samla historier både från dig som företagare och privatperson.

Mer bra att veta

Guldkorn

Mer av Halmstad