Om oss

Hylteslingan är ett samarbete mellan tre parter:

Ledhuvudman för Hylteslingan är Hylte kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför cykla i Halmstad?

I Halmstad tar du dig lätt runt med cykel och bästa sättet att uppleva staden är från sadeln. Med kusten och inlandet inom räckhåll behöver du inte åka långt för att upptäcka många platser. Därför är det inte så svårt att förstå att Halmstad är cyklisternas stad.

8 skäl att cykla i Halmstad

Varför cykla i Hyltebygden?

Upplev naturen på nära håll

Känslan av vildmark är ofta påtaglig och du kommer emellanåt tycka att du kan höra tystnaden. Landskapet är omväxlande och består av såväl barr- som lövskog, sjöar och odlingslandskap. Det finns gott om vilda djur och det är vanligt att se rådjur, harar, tranor och gäss. Har du tur kan du även få se älg!

Läs mer på www.visithylte.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller boka en vildmarkssafari via www.unnarum.se/vildmarkssafari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplev stilla insjöidyller

Lugna sjöbad där du kan bada, sola, paddla och fiska utan att behöva trängas finns det gott om i Hyltebygden. Eller varför inte testa en rolig, annorlunda och stärkande vattensport som passar alla åldrar? SUP- Stand Up Paddelboarding utförs stående på en surfbräda med en lång paddel i händerna.

SUP finns för uthyrning hos hyltesportevent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplev Unnaryd – där kreativiteten flödar

Unnaryd en gammal kulturbygd med en rik och särpräglad bondekultur och med en levande konst- och hantverkstradition. Unnaryd kan även erbjuda hemslöjd och Sveriges i särklass finaste museum för de säregna Bonadsmålningarna. Vidare finns en gammal anrik Torg tradition och andra onsdagen i juli är det Unnarydsdagen, då det förutom stormarknad, är massor av olika aktiviteter i hela byn.

Läs mer om vad du kan äta, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bo och göra på www.unnaryd.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplev Långaryd – världens släktbygd

Närmare två procent av Sveriges befolkning tillhör världens största kartlagda släkt, Långarydssläkten, som har sina rötter i Långaryd. Här finns ett rikt utbud av historiska besöksmål och du kan även välja att cykla, vandra, och geocacha i Långarydssläktens fotspår. Under sommaren ordnas dramatiserade visningar med skådespelande guider, där du besöker sägenomspunna och historiska platser.

Läs mer om vad du kan äta, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bo och göra på www.langaryd.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplev Femsjö - cykla och vandra i Elias Fries fotspår

Femsjö är en pittoresk kyrkby med gamla anor, rik natur och omväxlande historia i vad som en gång var gränsland mellan Sverige och Danmark. Börja din upplevelse i Kyrkbyns Informationsbyggnad, här finns information, grillmöjligheter och är en bra startpunkt för både cykel och vandring. Intill ligger en medeltidskyrka och Friesmuseet, som båda håller öppet sommartid. Mykologen Elias Fries föddes och verkade i Femsjö och är känd som ”Svamparnas Linné”.

Läs mer om vad du kan äta, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bo och göra på www.femsjo.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.