Anslutande leder

Flera cykelleder ansluter till Hylteslingan och möjliggör en än större upplevelse för dig.

Kattegattleden 390 km

En cykelled från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Årets cykelled i Europa 2018. Du kan ansluta till turen vid Halmstad slott i Halmstad. Se mer om Kattegattleden på kattegattleden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bolmen runt 127 km

Bolmen Runt som är en härlig cykeltur på 167 km som ibland går nära vattnet och ibland genom djupa skogar. Du kan ansluta till turen i Unnaryd. Du hittar karta med utsatta besöksmål samt tips på var du kan äta och bo på sjoriket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Se mer om Bolmen runt på hylte.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Unnen runt 50 km

En tur runt flera små mysiga sjöar. Du kan ansluta till turen i Unnaryd. Se mer om Unnen runt på destinationhalmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banvallsleden 250 km

Banvallsleden som använder två nedlagda smalspåriga tågsträckor, Halmstad – Bolmens och Karlshamn – Vislanda – Bolmens järnvägar. Leden är 250 km lång. Du ansluter till Banvallsleden i Halmstad eller via Bolmen runt. Se mer om Banvallsleden på banvallsleden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Laxaleden 25 km

Upptäck östra delen av Halmstad från cykelsadeln. Här finns arkitektoniska mästerverk som sexkantiga Snöstorps Kyrka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Halmstads unika Stadsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Cykla längs Nissans forsande vatten och pausa till vid Östra Strandens vackra sanddynor. Se mer om Laxaleden på destinationhalmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tylösandsleden 25 km

Upptäck västra delen av Halmstad med Galgbergets lummiga bokskog och Tylösands vidsträckta stränder. Dröm dig tillbaka i historien till ett enormt vikingaslag med hundratals skepp eller smyg mellan Vallgatans mysiga korsvirkeshus. Se mer om Tylösandsleden på destinationhalmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Släktleden 80 km

Leden tar dig på en 80 km lång tur i Långarydssläktens fotspår. Leden är inte skyltad utan kartan visar alternativa vägar istället för riksväg 26. Kartan tar dig på cykel, asfalt- och grusvägar mellan Halmstad, Hylte och Gislaved som är de kommuner där det bor procentuellt flest Långarydssläktingar i Sverige. Se mer om Släktleden på hylte.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cykelled Femsjö och Färgensjöarna 18km, 21km, 40km

En lärande och upplevelserik led med fantastisk natur och kultur. Det finns tre alternativ på Färgensjöarna runt, Den korta leden är på 18 km, mellanleden är 21 km och den långa på hela 40 km. Se mer om Femsjö och Färgensjöarna på femsjo.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.