Jul i Halmstad

Från november till januari skapar vi riktig julstämning i Halmstad. Upplev julmarknader, pyssel och shopping i en stämningsfull miljö. Välkommen till Jul i Halmstad 2021!

Under namnet Jul i Halmstad har vi samlat hela det juliga utbudet. Nedan presenteras ett utdrag ur vår evenemangskalender plus andra juliga tips i Halmstad. För de senaste evenemangsuppdateringarna sök i kategorin jul i vår evenemangskalender.

Vid frågor kontakta Halmstad Tourist Center. Kontaktuppgifter och öppettider finns längst ner på sidan. För alla evenemang i Halmstad och senaste uppdateringar se vår evenemangskalender.

Är du en del av besöksnäringen och vill synas med ditt julevenemang, juliga aktivitet, julbord eller liknande? Läs mer om kampanjen jul i Halmstad på vår webbplats som riktar sig mot besöksnäringen.

Jul i Halmstadlogga och kanel, pepparkakor, polkagrisar och torkad apelsin

Foto: Mostphotos, Nikolai Okhitin

Julbord

Lucia

Solveig Stålstierna, Mostphotos

Julmusik, julshower och lucia

Denna jul är fylld av massor härliga konserter. Njut av en stämningsfull julkonsert, skratta till julhumor eller beundra det vackra luciatåget och kom riktigt i julstämning!

Barn som håller en lykta

Foto: Mostpotos

Julmarknader

Inslagna paket

Foto: Nikolai Okhitin, Mostphotos

Shopping presentkort

Har du hunnit köpa alla julklappar än? Vi har samlat 2021 års julöppettider för de större shopping­områdena i Halmstad. Letar du efter den sista julklappen till den där personen som har allt eller aldrig önskar sig något speciellt? Då är ett presentkort den perfekta lösningen! Presentkort köper du på Halmstad Tourist Center.

En person håller en korg med grönkål

Foto: Agneta Kristiansson

Gårdsbutiker och grönkål

Flera gårdsbutiker har öppet under julen. Passa på att köpa närodlat till julbordet. Och glöm inte grönkålen!

Hafi Fabriksbutik

Passa på att besöka Hafi Fabriksbutik under december månad. Sylt, marmelad och en mängd andra delikatesser står uppdukat och du hittar fina julerbjudanden varje dag. Smaken är den bästa gåvan och vi hjälper dig gärna att hitta uppskattade adventspresenter och julklappar. Du botaniserar bland goda smaker och fina saker, medan vi bjuder på rykande het glögg och pepparkakor. I butiken och orangeriet finns en liten tipspromenad för barn med vinst till alla som deltar. Passa på att ladda upp inför luciafirandet med erbjudandet 3 för 2 på glögg. Torsdagen den 9 december har Hafi Fabriksbutik extra kvällsöppet till klockan 19.00.

Se öppettider på hafi.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Wapnö Gårdsbutik

I Wapnö Gårdsbutik hittar du allt till julbordet och nyårshelgens festligheter. Diskarna är fyllda med produkter från gårdens mejeri, bryggeri och charkuteri; prinskorv, leverpastej, Wapnöskinka, lökkorv, fina köttdetaljer, julmjölk, grädde, julmust, glögg och massor av annat gott. Behöver du en present? Beställ en julkorg med gårdens delikatesser.

Se öppettider på wapnogardsbutik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fungigården Gårdsbutik

Besök den nyöppnade gårdsbutiken och handla hem godsaker till julbordet så som färsk ostronskivling eller varför inte presentpåsar till nära och kära.

Öppnar i slutet av oktober. Se öppettider på facebook.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gudagott

Hallands enda gårdsbutik i stan erbjuder egna och närproducerade charkuterier i förstklassig skala. Här hittar du året runt ett stort sortiment av delikatesskorvar, salami, chark, kallrökta produkter och en hel del köksfärdiga produkter. Allt producerat med kärlek på Gudmundsgården i Slöinge. Inför julen är skinkan en viktig del men givetvis även syltor, köttkorvar, prinskorvar och pastejer är ett måste. Under årens lopp har det även blivit riktigt populärt att ge bort våra fina produkter i present.

Se öppettider på facebook.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västergårdarna

Välkommen in i stugvärmen hos Västergårdarna i juletid. Här hittar du godbitarna till julens alla härliga måltider. Korvar, rökta stekar och lammfioler. Dessutom finns ett superfint utbud av styckdetaljer till alla som njuter av att tillaga julens matglädje på egen hand. I våffelstugan fikar du på äkta halländska våfflor, gjorda på äkta halländska råvaror. Allt serverat i en traditionell julig och lantlig miljö. Hjärtligt och varmt välkomna till en god och smakrik jul.

Se öppettider på facebook.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hallands superfood – grönkål

Att vi i Halmstad och Halland älskar grönkål är ingen hemlighet. Det är ju trots allt vår nationalrätt. Fråga vilken Halmstadbo som helst om vad som är ett måste på julbordet och du kommer säkerligen få svaret "grönkål". I dag äter vi grönkål året om. Men varifrån kommer ursprungligen detta intresse?

Lär dig mer om grönkålens historia och ta del av åtta härliga grönkålsrecept från lokala aktörer i Halmstad.

pepparkakor och julpyssel

Foto: Mostphotos, Nikolai Okhitin

Julpyssel och julmys

Pepparkaka hänger i julgranen

Foto: Mostphotos, Evgenia Smirnova

Julafton i Halmstad

Här samlar vi ett urval aktiviteter, restauranger och butiker som är öppna på julafton.

Öppna restauranger

BM Bar & Mat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Öppet 20.00–02.00

Öppna kyrkor

För fullständigt program se Halmstads församlingar: Halmstads församling, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Snöstorps församling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Söndrum-Vapnö församling. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Samling vid krubban
  10.00, Mariakyrkan
  12.00, Söndrums kyrka
 • Familjens julbön
  11.00 och 13.00, S:t Nikolai kyrka
 • Julnattsmässa
  23.00, Martin Luthers kyrka
 • Midnattsmässa
  23.30, S:t nikolai kyrka
  23.00, Söndrums kyrka

Öppettider i shoppingområde och butiker

 • Hallarna: 10.00–14.00
 • Flygstaden: Varierande öppettider
 • Stenalyckan: Varierande öppettider
 • Halmstad City: Stängt
 • Halmstad Tourist Center: Stängt

Öppettider i matbutiker och stormarknader

 • Coop Hallarna: 08.00–16.00
 • City Gross: 07.00–17.00
 • ICA Maxi Högskola: 06.00–18.00
 • ICA Maxi Flygstaden: 07.00–15.00
 • ICA Supermarket Söndrum: 08.00–14.00
 • ICA Supermarket Vallås: 07.00–12.00
 • ICA Nära Frösakull: 08.00–14.00
 • Willys Halmstad Öster: 08.00–15.00
 • Willys Halmstad Flygstaden: 08.00–14.00
 • Coop Gamletull: återkommer
 • Hemköp: återkommer

Två glas skålar. Fyrverkerier i bakgrunden

Foto: Mostphotos, Tasnadi Erika

Fira nyår i Halmstad

Välkommen att fira in det nyår året hos oss på västkusten i Halmstad. Vi ser fram mot året 2022 tillsammans med dig.

Vi har samlat tips på nyårspaket med boende. Var du ser fyrverkerier bäst i Halmstad. Tips på restauranger, både där du kan äta på nyårsafton och där du kan beställa catering.

Skidåkare vid havet

Foto: Patrik Leonardsson

Vinter i Halmstad

När vintern kommer till Halmstad är vi redo. Här finns flera härliga utomhusaktiviteter att prova på. Åk skridsko inne eller ut. Passa på att ta en skidtur på stranden eller längs något av de förberedda spåren som dras när snön faller. Föredrar du att aktivera dig inne i värmen? Var inte orolig här finns något både för den som uppskattar den friska luften och inomhusaktiviteter.

Mer evenemang

Mer av Halmstad