Glamping – lyxig tältupplevelse i naturen

Längtar du efter att ta en paus från vardagen och alla måsten? Då ska du testa en lyxig tältupplevelse med naturen som enda granne. Och det är precis vad glamping innebär.

Konceptet bygger på en svårslagen kombination av komfort och vildmarksliv. På så vis kan du njuta av den halländska naturen på bästa tänkbara sätt! Upplevelsen passar både för en romantisk getaway för två som för barnfamiljen. Njut av en härlig upplevelse med naturen alldeles inpå. 

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Bengtzeli's Glamping – vintagekänsla i Steninge

Bengtzeli's Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger vackert inbäddad mitt i Steninges bokskog. Långt ifrån all stress och endast minuter från det glimrande havet längs Sveriges vackraste kust. Är du på jakt efter lite roliga naturaktiviteter är området dessutom perfekt för att vandra, cykla, surfa eller paddla kajak.

Tältet är mysigt och kärleksfullt inrett, med bohemisk vintagekänsla och hållbarhetstänk. Här varvas fynd ifrån lokala vintagebutiker, auktioner och loppisar. Ett medvetet val har varit att skippa eluttagen – hit ska du komma för njuta av gott sällskap och en bra bok! Avsluta dagen genom att laga maten vid lägerelden samtidigt som solen går ner bakom trädtopparna. Exakt vad som behövs för att koppla bort vardagen.

Tält på Bengtzeli's Glamping i Halmstad

Bengtzeli's Glamping. Foto: Bengtzeli's Glamping

Cozy Glamping – hög mysfaktor i Vilshärad

I en stor privat och naturskön trädgård finns Cozy Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett mysigt inrett glampingtält som väntar på dig. Som gäst har du tillgång till en egen del med grillplats där du kan laga din mat över öppen eld. En hängmatta finns – perfekt att chilla och filosofera i. Här lever du stressfritt, enkelt och nära naturen. Med endast solcellslampor och batteriljus får du prova på vildmarkslivet utan el – men på ett lyxigare sätt. I området finns fina promenadstråk så passa på att utforska omgivningarna. Och du har bara 1,5 km till strand och bad. I närheten finns även charmiga gårdsbutiker och en vackert belägen padelbana. Livskvalitet!

Vy ut ur glampingtält på cozy Glamping i Halmstad

Vyn från ditt sovrum på Cozy Glamping. Foto: Agneta Kristiansson

Glampingbyn i vilda och skogssköna Vinnalt

Koppla av med vänner och familj i glampingbyn i Vinnaltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – ett stycke vildmark i Simlångsdalen. Tälten med dess enkla och mysiga inredning står Nordic Pop-Upslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för. Här får du sova i sköna sängar. Och du, frukostkorg ingår. En perfekt start på dagen! Dagens måltider lagar du över öppen eld. Kanske grillar du fisken du fångade i Tallsjön på förmiddagen? Sjön är även perfekt för att ta en kanottur. Vill du ha ännu mer äventyr kan vi rekommendera att hyra mountainbike och kajak Vinnalt hjälper dig hitta en aktivitet som passar dig och ditt sällskap. Naturen och skogsdoften kommer att göra dig gott.

Inne i ett glampingtält på Vinnalt Event

Glapingtält i Vinnalt Foto: Vinnalt Event

En egen plats för glampingtält?

Vill du testa glampinglivet i din egen trädgård? Eller känner du någon som gärna låter dig låna en bit mark eller skog? Ja, i så fall kan du hyra ett eget glampingtält. Kontakta Halmstadföretaget Nordic pop-upslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Njut i hängmattan på Cozy Glamping i Halmstad

Njut i hängmattan på Cozy Glamping. Foto: Agneta Kristiansson

Mer boende

Guldkorn

Mer av Halmstad